Melkveebedrijf Buijert – Emmeloord (1090 zonnepanelen)

Allart Buijert heeft een melkveebedrijf in Emmeloord. Drie jaar geleden liet hij een installatie met 1090 zonnepanelen aanleggen op zijn melkveestal. Met de stijgende energieprijzen is dit zeker een goede zet geweest. Het viel de ondernemer op dat er na verloop van tijd aanslag kwam te zitten op de panelen. “Ik ben zelf op zoek gegaan naar een bedrijf dat de zonnepanelen kon reinigen”, vertelt Buijert. “Zo kwam ik in contact met Schoonmans. Zij hebben voor mij een offerte gemaakt en zijn uiteindelijk aan de slag gegaan om alles te reinigen.”

buijert

“Periodiek reinigen voor een hoger rendement”

Hoop op 10% meer rendement

Aangezien de aanslag zonlicht tegenhoudt kost dit opbrengst van de pv-installatie. Met het reinigen van de zonnepanelen is het dan ook Buijerts bedoeling dat de opbrengst stijgt, naast het lange termijn onderhoud van de panelen. “Ik heb nog niet gekeken naar het verschil in rendement maar, er wordt vaak gezegd dat dit ongeveer 10% meer zal zijn. Hiervoor moet je exact dezelfde dagen met elkaar vergelijken, maar dat is lastig om te doen”, geeft hij aan.

Periodiek reinigen

Buijert is van plan om zijn panelen periodiek te laten reinigen. Dit zal minimaal één keer per jaar tot anderhalf jaar gebeuren. De melkveehouder is tevreden over het werk van Schoonmans. “Er is netjes werk geleverd. Het bedrijf heeft zijn materiaal goed voor elkaar. Professionele apparatuur en zeer zorgvuldig bij het uitvoeren van de werkzaamheden”, besluit Buijert.

buijert

Ontdek wat Schoonmans voor uw bedrijf kan doen

Contactinformatie

Locatie van de installatie

Aantal panelen

Hoe heeft u ons gevonden?