Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

De levensduur en de opbrengst van uw zonnepanelen wordt aanzienlijk verbeterd wanneer uw installatie regelmatig professioneel gereinigd wordt. Met Schoonmans Zonnepanelenreiniging bent u zeker van een streeploos schoon en kraakhelder resultaat. En dat merkt u. Ons bedrijf is al meer dan 10 jaar een begrip in heel Nederland. Wanneer u kiest voor Schoonmans Zonnepanelenreiniging, kiest u voor betrouwbare dienstverlening, grondige reiniging en professionals die pas vertrekken als u écht tevreden bent. Wij komen graag met u in contact. Lees de ervaringen van onze klanten.

Gideon Algra

Gideon Algra – Eigenaar Schoonmans

 • Interview met Agro Giethoorn
 • Interview met Kalter
 • Interview met Akkerbouwbedrijf Bruin Bant
 • Interview met familie Haarman
 • Interview met Buijert

Laatste nieuws

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

2 weeks 3 days ago

Woorden zeggen genoeg, beelden ook 🤗
Wil je ook schone zonnepanelen?

Bel: 0657569404

zonnepanelenreinigingsspecialist.nl/zonnepanelen-reinigingsspecialist/

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 1 week ago

Schoonzicht ❤️❤️❤️❤️❤️ Kuinre

#kippen
#zonnepanelen
#melkveehouderij
#BBB

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 1 week ago

Van vies naar schoon 🤗

My day at the office🫡

Video: @puck Jansman

Gideon Algra

#zonnepanelen #koeien #veeteelt #melkveehouderij #melkvee

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 2 weeks ago

En daarom heb ik een 4x4, ik kan overal komen. #zonnepanelen #trotsopdeboer #veeteelt #zonnepanelenreinigen #weidemelk #Campina #melkveehouderij #melk Gideon Algra

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 3 weeks ago

Bloed zweet en tranen. Nog even doorzetten… het wordt wel wat 🤗❤️

Gideon Algra

Zonnepanelen reinigen

Het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen levert direct een beter rendement op. Zo levert uw installatie meer op, zowel op de korte als lange termijn.

Omgevingsfactoren in de landbouw
Uw zonnecollectoren worden dag en nacht, weer of geen weer, blootgesteld aan de elementen en omgevingsfactoren. Door omgevingsinvloeden verzamelt bij akkerbouwers, veehouders en industrie veel vuil op de zonnepanelen. Wanneer uw installatie vlak of op een flauwe helling geplaatst is, spoelt dit vuil in een regenbui minder gemakkelijk weg dan wanneer uw installatie schuiner geplaatst is, bij een helling groter dan 35 graden. Hoe steil of vlak uw installatie ook geplaatst is; op termijn wordt alles vuil.

Vuil en aanslag op uw zonnepanelen zorgen voor verminderde lichtinval waardoor uw installatie minder energie oplevert. Vuil kan eveneens blijvende schade toebrengen aan uw installatie. Wanneer u dit vuil regelmatig laat verwijderen, levert dit direct een verbeterde opbrengst op.

Beschadiging van panelen
Laat u het vuil zitten? Dan bestaat het risico op het verweren van de toplaag van uw panelen en zelfs het inbranden van het vuil met blijvende gevolgen voor de opbrengst van uw installatie. Panelen die niet goed onderhouden worden zijn gevoelig voor de aangroei van mos, algen en korstmossen. Deze veroorzaken mogelijk hotspots waardoor het paneel intern beschadigd. Regelmatige reiniging voorkomt mosgroei. Bij te lang wachten kunnen wij korstmossen alleen nog met behulp van speciale middelen verwijderen. Deze middelen leveren altijd een beschadiging op aan de zonnepanelen. Laat uw installatie daarom tijdig en regelmatig professioneel reinigen en verzeker u van een optimaal rendement en een langere levensduur.

Het periodiek reinigen van uw zonnepanelen is behoud van uw kapitaal.

De professionals van Schoonmans Zonnepanelenreiniging adviseren u graag over de optimale reinigingsfrequentie voor uw installatie. Zo kunt u zorgeloos profiteren van de opbrengst van uw investering. Nu en in de toekomst.

Schoonmaakbedrijf Schoonmans is gecertificeerd via stichting SVS. Zo garanderen wij niet alleen een professionele service, maar het betekent ook dat onze medewerkers ten alle tijde veilig werken en daarbij de juiste veilige en gekeurde apparatuur gebruiken voor het werken op hoogte. Speciaal voor het werken in de industrie en op zonneparken zijn onze medewerkers voorzien van het VCA-VOL certificaat.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Reinigingsmanieren

Schoonmans Zonnepanelenreiniging heeft jaren ervaring in het reinigen van vele soorten PV-installaties en zonnepanelen. Wij adviseren u dan ook graag over de beste manier waarop uw installatie kan worden gereinigd en onderhouden. Zo zijn onze professionals uiterst bekwaam in de volgende reinigingsmethoden:

 • Reinigingsrobot: Voor grote PV-installaties is onze radiografisch bestuurbare reinigingsrobot de oplossing bij uitstek. De robot rijdt op twee zachte rupsbanden over uw installatie terwijl de roterende borstels aan voor- en achterzijde het werk doen. De robot wordt gevoed door het RO-systeem in onze bus dat met een slang aan de robot bevestigd is. Uw zonneveld wordt systematisch en zorgvuldig gereinigd.
 • Roterende borstel: Wanneer uw installatie niet goed bereikbaar is voor onze reinigingsrobot vanwege een te hellend dak, worden uw panelen op de klassieke manier gereinigd; met een roterende borstel op telescoopstang. De borstel is 75cm breed en wordt gevoed met osmosewater zodat uw panelen streeploos drogen.
 • Klassieke borstel: Wanneer ook de roterende borstel niet kan worden ingezet, wordt uw installatie professioneel en zorgvuldig gereinigd met een zachte borstel op telescoopstok. Uiteraard wordt ook deze borstel gevoed met gedemineraliseerd osmosewater voor een streeploos resultaat.

Reinigen met osmosewater

Wij maken uitsluitend gebruik van gemineraliseerd osmosewater dat we verwarmen tot maximaal 55 graden Celsius voor een optimale reiniging. Het opwarmen van osmosewater zorgt voor een extra krachtig reinigend effect. Vooral bij zonnepanelen met hardnekkige vetaanslag, zoals die vaak voorkomt in de veeteelt.

Maar wat is osmosewater precies? Het ontstaat door kraanwater – onder hoge druk – door een ultrafijn membraan te filteren. Hierdoor worden alle onzuiverheden zoals ammonium, zouten, nikkel, chloor, kalk, zink en mangaan volledig verwijderd. Zelfs virussen, bacteriën, resten van gewasbeschermingsmiddelen en medicijnen blijven achter in het filterproces. Dit proces wordt uitgevoerd door ons RO-systeem (reverse osmose) in onze werkbus.

Osmosewater bevat zelf geen mineralen en heeft daarom de eigenschap mineralen aan te trekken. Tijdens het reinigingsproces neemt het warme osmosewater mineralen op die zich op het zonnepaneel bevinden. Dit zorgt voor een grondige reiniging tot diep in de poriën van het glas, zonder resterende mineralen op het zonnepaneel.

Ontdek zelf de voordelen van deze methode en geef jouw zonnepanelen de verzorging die ze nodig hebben. De professionele zonnepanelenreinigers van Schoonmans Zonnepanelenreiniging hebben voor iedere installatie een passend plan. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op maat aan en verzeker uzelf van langdurig plezier van uw installatie.

Wij komen graag met u in contact.

Wij komen graag met u in contact.
Vraag nu een offerte aan.

  Contactinformatie

  Locatie van de installatie

  Werkzaamheden

  Aantal zonnepanelen

  Hoe heeft u ons gevonden

  Telefoonnummer

  +31 05 27 20 58 61

  Openingstijden

  Maandag – vrijdag : 08:00 – 18:30
  Zaterdag: 11:00 – 18:00

  Gevestigd

  Wellerzandweg, 8314 PZ Bant
  kvk 39089722