Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

De levensduur en de opbrengst van uw zonnepanelen wordt aanzienlijk verbeterd wanneer uw installatie regelmatig professioneel gereinigd wordt. Met Schoonmans Zonnepanelenreiniging bent u zeker van een streeploos schoon en kraakhelder resultaat. En dat merkt u. Ons bedrijf is al meer dan 10 jaar een begrip in heel Nederland. Wanneer u kiest voor Schoonmans Zonnepanelenreiniging, kiest u voor betrouwbare dienstverlening, grondige reiniging en professionals die pas vertrekken als u écht tevreden bent. Wij komen graag met u in contact. Lees de ervaringen van onze klanten.

Gideon Algra – Eigenaar Schoonmans

 • Interview met Agro Giethoorn
 • Interview met Akkerbouwbedrijf Bruin Bant
 • Interview met familie Haarman
 • Interview met Buijert
 • Interview met Kalter

Laatste nieuws

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

6 hours 27 minutes ago

Afgelopen dagen bij Jordi Van Meer de zonnepanelen gewassen!!
Leuk project van 1880 stuks. Morgen naar de overbuurman van Jordi met 72 zonnepanelen.

Ik kom overal!! 🤗 grote #zonnepanelen velden maar ook kleine projecten.

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

2 days 8 hours ago

Zonnepark Solarvation omvat een uitgestrekt gebied van 28 hectare in Lelystad, waarop maar liefst 102.000 grondgebonden zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Het zonnepark is ontwikkeld op het terrein van WUR als vervanging van verouderde proefboerderijen. Rolf Wortelboer, projectmanager bij Solarvation, schakelde Schoonmans in voor professionele zonnepanelenreiniging. "Een deel van onze zonnepanelen ligt langs een singel, naast een kippenbedrijf. Hierdoor raakten de zonnepanelen behoorlijk vervuild,” vertelt Rolf. 👉Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het via onze website: www.schoonmans.nl/reviews/rolf-wortelboer-van-solarvation-lelystad-102000panelen/ #zonnepanelenreiniging #zonnepanelen #flevoland #zonnepaneel #zonnepark

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 week 1 day ago

Heb jij onze nieuwe brochure al gezien? Onze specialist plaagdierbestrijding vind hem in ieder geval goed😻. In de brochure vertellen we je wie wij zijn, waarom het reinigen van zonnepanelen zo belangrijk is en hoe we dat professioneel doen. De brochure niet ontvangen? Stuur ons een berichtje en we zorgen dat je 'm in huis krijgt! #zonnepanelen #zonnepanelenreiniging #solarcleaning #zonneenergie #kat #katten

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

2 weeks 1 day ago

Vanochtend zijn we op pad geweest om te filmen🎥 voor onze nieuwe bedrijfsvideo met Farm Media. Het was er schitterend weer voor☀. Houd dus onze socials in de gaten voor de beelden! Misschien heb je hem al gespot 👉Sinds kort beschikken we over onze eigen hoogwerker waarmee iedere opdracht binnen ons bereik valt. #zonnepanelen #zonnepanelenreinigen #bedrijfsvideo #solar #solarcleaning

Schoonmans Zonnepanelenreinigingsspecialist

1 month 1 week ago

Aan de Lindeweg in Luttelgeest bevindt zich het bedrijf van akkerbouwer Dirk Blijdorp. Dirk deelt zijn ervaringen met de recente reiniging van zijn zonnepanelen door Schoonmans. Met de verantwoordelijkheid voor 2.500 tot 3.000 zonnepanelen, verdeeld over drie locaties, kwam Dirk tot de overtuiging dat zelf reinigen geen optie was. “Schoonmans heeft het juiste materiaal en de expertise om dit te doen,” legt hij uit. 👉 Benieuwd naar het volledige verhaal van Dirk Blijdorp? Lees het op onze website: www.schoonmans.nl/reviews/van-tilburg-blijdorp-dirk-blijdorp/ #zonnepanelen #zonnepanelenreiniging #flevoland #noordoostpolder #duurzaamondernemen #korstmossen

Zonnepanelen reinigen

Het regelmatig laten reinigen van uw zonnepanelen levert direct een beter rendement op. Zo levert uw installatie meer op, zowel op de korte als lange termijn.

Omgevingsfactoren in de landbouw
Uw zonnecollectoren worden dag en nacht, weer of geen weer, blootgesteld aan de elementen en omgevingsfactoren. Door omgevingsinvloeden verzamelt bij akkerbouwers, veehouders en industrie veel vuil op de zonnepanelen. Wanneer uw installatie vlak of op een flauwe helling geplaatst is, spoelt dit vuil in een regenbui minder gemakkelijk weg dan wanneer uw installatie schuiner geplaatst is, bij een helling groter dan 30 graden. Hoe steil of vlak uw installatie ook geplaatst is; op termijn wordt alles vuil.

Vuil en aanslag op uw zonnepanelen zorgen voor verminderde lichtinval waardoor uw installatie minder energie oplevert. Wanneer u dit vuil regelmatig laat verwijderen, levert dit direct een verbeterde opbrengst op.

Beschadiging van panelen
Laat u het vuil zitten? Dan bestaat het risico op het verweren van de toplaag van uw panelen en zelfs het inbranden van het vuil met blijvende gevolgen voor de opbrengst van uw installatie. Panelen die niet goed onderhouden worden zijn gevoelig voor de aangroei van mos, algen en korstmossen. Regelmatige reiniging voorkomt mosgroei. Bij te lang wachten kunnen wij korstmossen alleen nog met behulp van speciale middelen verwijderen. Deze middelen leveren altijd een beschadiging op aan de zonnepanelen. Laat uw installatie daarom tijdig en regelmatig professioneel reinigen en verzeker u van een optimaal rendement en een langere levensduur.

De professionals van Schoonmans Zonnepanelenreiniging adviseren u graag over de optimale reinigingsfrequentie voor uw installatie. Zo kunt u zorgeloos profiteren van de opbrengst van uw investering. Nu en in de toekomst.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Reinigingsmanieren

Schoonmans Zonnepanelenreiniging heeft jaren ervaring in het reinigen van vele soorten PV-installaties en zonnepanelen. Wij adviseren u dan ook graag over de beste manier waarop uw installatie kan worden gereinigd en onderhouden. Zo zijn onze professionals uiterst bekwaam in de volgende reinigingsmethoden:

 • Reinigingsrobot: Voor grote PV-installaties is onze radiografisch bestuurbare reinigingsrobot de oplossing bij uitstek. De robot rijdt op twee zachte rupsbanden over uw installatie terwijl de roterende borstels aan voor- en achterzijde het werk doen. De robot wordt gevoed door het RO-systeem in onze bus dat met een slang aan de robot bevestigd is. Uw zonneveld wordt systematisch en zorgvuldig gereinigd.
 • Roterende borstel: Wanneer uw installatie niet goed bereikbaar is voor onze reinigingsrobot vanwege een te hellend dak, worden uw panelen op de klassieke manier gereinigd; met een roterende borstel op telescoopstang. De borstel is 75cm breed en wordt gevoed met osmosewater zodat uw panelen streeploos drogen.
 • Klassieke borstel: Wanneer ook de roterende borstel niet kan worden ingezet, wordt uw installatie professioneel en zorgvuldig gereinigd met een zachte borstel op telescoopstok. Uiteraard wordt ook deze borstel gevoed met gedemineraliseerd osmosewater voor een streeploos resultaat.

De professionele zonnepanelenreinigers van Schoonmans Zonnepanelenreiniging hebben voor iedere installatie een passend plan. Vraag gerust een vrijblijvende offerte op maat aan en verzeker uzelf van langdurig plezier van uw installatie.
Wij komen graag met u in contact.

Wij komen graag met u in contact.
Vraag nu een offerte aan.

  Contactinformatie

  Locatie van de installatie

  Werkzaamheden

  Aantal zonnepanelen

  Hoe heeft u ons gevonden

  Telefoonnummer

  +31 05 27 20 58 61

  Openingstijden

  Maandag – vrijdag : 08:00 – 18:30
  Zaterdag: 11:00 – 18:00

  Gevestigd

  Wellerzandweg, 8314 PZ Bant
  kvk 39089722